Pripadnici Granične policije BiH zaustavili krijumčarenje 38 osoba na prelazu Orašje

Granična policija Bosne i Hercegovine nastavlja sa pojačanim aktivnostima na suzbijanju nezakonitih migracija, čime čuva državnu granicu i štiti integritet teritorije. U nedavnom događaju na Međunarodnom graničnom prelazu Orašje, pripadnici Granične policije su sprečili krijumčarenje 38 osoba.

Na prelazu Orašje, pripadnici Granične policije su sproveli detaljnu kontrolu teretnog vučnog vozila s bh registracijskim oznakama, koje je vozio N. Č., državljanin Bosne i Hercegovine. Prilikom pregleda tovarnog prostora vozila, otkriveno je 13 državljana NR Kine i sedam državljana Turske.

Takođe, na istom graničnom prelazu, kontrolisano je i drugo teretno vozilo, kao i poluprikolica, koju je upravljao B. S., državljanin Bosne i Hercegovine, i državljanin Srbije. Prilikom pregleda transportnog dela, otkriveno je 18 državljana NR Kine.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela, nadležni tužilac u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine je obavešten i naložio je hapšenje osoba koje su učestvovale u krijumčarenju. Krijumčareni migranti su prepušteni Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Granična policija Bosne i Hercegovine, u skladu sa zakonom, ostaje posvećena suzbijanju nezakonitih migracija i zaštiti državne granice. Nastaviće da ulaže sve raspoložive resurse kako bi očuvala sigurnost i integritet teritorije zemlje.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE