Ratni vojni invalid nagrađen „Zlatnom značkom“ za svetosavsku slavu, a zajednica se mobilizuje da mu pruži krov nad glavom

Udruženje žena „Rudar“ u Ugljeviku je započelo humanitarnu akciju koja ima za cilj izgradnju nove kuće za Cvjetka Ćirića iz Bogutovog Sela, koje se nalazi nedaleko od Ugljevika. Priča o solidarnosti i pomoći počela je kada je Cvjetko Ćirić, ratni vojni invalid, odlučio da daruje svoj bubreg nepoznatoj ženi. Njegova hrabrost i nesebičnost naišle su na veliko divljenje zajednice, te je povodom slave Ugljevika – Svete Petke nagrađen „Zlatnom značkom“ za svoje izuzetne zasluge.

Cvjetko Ćirić, uprkos svojim ličnim izazovima, pokazao je veliko srce i spremnost da pomogne drugima. Uprkos ponudama da mu se pruže lokacije za krov nad glavom u drugim mestima i opštinama, Cvjetko je odlučio da ostane na pradedovskom ognjištu. Međutim, njegova sadašnja kuća je u izuzetno lošem stanju, dotrajala i neuslovna za život, kako ističu iz Udruženja žena „Rudar“.

Ovo udruženje, zajedno s lokalnom zajednicom, pokreće inicijativu kako bi se omogućila izgradnja nove kuće za Cvjetka Ćirića. Uz podršku Telekoma Srpske, koji je izdvojio broj 1401 za donacije u okviru akcije „Sagradimo krov nad glavom donoru bubrega“, nadamo se da će se prikupiti sredstva potrebna za ovu humano važnu misiju.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE