Velika zaplena robe u BiH

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) u Bosni i Hercegovini su nedavno izveli značajne akcije na području Tuzle i Sarajeva, koje su rezultirale impresivnim zaplenama robe stranog porekla vredne više od 174.000,00 KM. U nastojanju da suzbiju nelegalni promet akciznih proizvoda, službenici UIO su sproveli temeljne provere i identifikovali nedostatak zakonom propisane dokumentacije za određene proizvode.

Na području Tuzle, službenici UIO su proveravali poreklo i promet robe pronađene kod sugrađana. Rezultat ovih provera bilo je oduzimanje 6.265 komada različite robe stranog porekla, koja nije bila praćena odgovarajućom dokumentacijom. Među zaplenjenim proizvodima su se nalazili elektro šokeri, radar detektori, peper sprejevi, dioptrijske naočare, kreme za potenciju, razne kreme i flasteri protiv bolova, kao i lovačka optika. Ukupna vrednost privremeno oduzete robe u ovoj akciji procenjuje se na impresivnih 134.000,00 KM.

Na području grada Sarajeva, akcija službenika UIO je bila usmerena na otkrivanje onih koji se bave nelegalnim trgovinom akciznih proizvoda. Tokom ovih aktivnosti, oduzeto je ukupno 650 paklica cigareta i 188,50 kilograma sitno rezanog duvana. Ovi proizvodi nisu bili adekvatno obeleženi akciznim markicama UIO, a tržišna vrednost privremeno oduzete robe procenjuje se na iznos od 40.332,50 KM.

Sledi procesuiranje aktera ovih nelegalnih aktivnosti kako bi se očuvala zakonitost i sprečio nelegalni promet akciznih proizvoda.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE