Šapčani izabrali najbolje sportiste i sportske kolektive -Metaloplastika pre svih

Šabački „Glas Podrinja“ dodelio je priznanja najuspešnijim sportistima, sportistkinjama i sportskim kolektivima Podrinja za prošlu godinu, nastavljajući tradiciju tog lista dugu 68 godina, po čemu mu nema ravna, ne samo u Srbiji. Svečanoj ceremoniji, pored ostalih, prisustvovali su ljudski i sportski gorostasi grada na Savi, zamenik gradonačelnika Milan Mačvan i član Gradskog veća za sport i sportsku infrastrukturu Mile Isaković. Milan Mačvan, zamenik gradonačelnika, nekadašnji srpski reprezentativac, rekao je da mu je „zadovoljstvo što je sa ovim mladim ljudima, odličnim sportskim radnicima, stručnjacima iz oblasti koja mu je, ipak, najbliža srcu“.

„Ovi ljudi su najbolji primer našoj deci i nadam se da će svi oni i u narednoj godini dalje pomerati granice i da će pronositi slavu grada“, poručio je Mačvan, koji je najuspešnijem sportskom kolektivu Podrinja za 2023. godinu – Rukometnom klubu „Metaloplatika Eliksir“ uručio pehar.

Četvoročlani žiri odlučio je o dobitnicima u 12 kategorija, a deo izbora u tri kategorije bio je i glasanje čitalaca kuponima.

Po izboru čitalaca ovog lista, priznanje za najbolji sportski kolektiv dodeljeno je Baskin sekciji SSOSI Šabac, a za najbolje sportiste Podrinja kajakašu Branku Lagundžiću i Đurđici Kovačević (DSRI „Karađorđe“).

Branko Lagundžić (KK „Zorka“) i Ana Bojić (KK „Šabac-Fuđimi“) proglašeni su za najbolje sportiste, dok su za najbolje mlade sportiste priznanja otišla u ruke Jani Lukić (TK „Letnjikovac Eliksir“) i Žarku Krajišniku (TK „Šabac“). Vladan Matić (RK „Metaloplastika Eliksir“) proglašen je za najboljeg trenera – pedagoga, Dragan Raci (KK „Vuhan“) za trenera Podrinja u dijaspori, Mijailo Mikan Grušanović za doprinos razvoju sporta u Podrinju i Živan Milošević za sportskog radnika u Podrinju (trenera baskin selekcije Sportskog saveza osoba sa invaliditetom).

Specijalna priznanja za sportski podvig 2023. godine, kao i trofeji u ovoj kategoriji, dodeljeni su Petru Kurduliću, Sportskom savezu osoba sa invaliditetom i Miroslavu Petroviću. Posthumna plaketa dodeljena je Jovi Karišiku i Branimiru Paunoviću.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE