Snažan stub, oslonac i podrška Srbima: Kojadinović čestitao episkopu Fotiju imenovanje u mitropolita zvorničko-tuzlanskog 

Miroslav Kojadinović, privrednik i ekspert energetske efikasnosti, veliki dobrotvor srpskog naroda,  čestitao je episkopu Fotiju imenovanje u arhiepiskopa i mitropolita zvorničko-tuzlanskog ističući da je ovaj arhijerej Srpske pravoslavne crkve snažan stub, oslonac i podrška Srbima s lijeve obale Drine kao i onima u rasejanju. 

-Episkop Fotije je izuzetna ličnost, intelektualac, više nego daroviti pjesnik, rodoljub, i baš kao i njegov zemljak Petar Kočić veoma dobro zna šta znači riječ sloboda i otadžbina. Rođen u herojskom Zmijanju, predodređen je za rodoljublje, čovjekoljublje i ljubav prema Bogu, rodu i otadžbini-rekao je Kojadinović. 

On je u čestitki podsjetio da episkop Fotije više od tri decenije služi Bogu i rodu na najbolji mogući način propagirajući vjeru Hristovu.

-Istovremeno Božji čovjek, iz srca naroda, velikodostojnik Srpske pravoslavne crkve i sluga naroda, stamen, pouzdan, vjeran i u najtežim vremenima snažna podrška srpskom narodu koga kao duhovni otac vodi na najbolji način, putem Isusa Hrista, Svetog vladike Nikolaja, oca Justina Popovića i svih drugih svetitelja koje svi zajedno slavimo-rekao je Kojadinović u čestitki. 

Mudre poruke, pouke i pjesme vladike Fotije, koga Kojadinović naziva moralnim gorostasom, i ističe da ne samo likom, nego i djelom podsjeća na svetitelje, najbolji su odgovor na sve nedaće koje su zadesile Srbe u ovom teškom vremenu. 

-Dostojni svog mjesta, Vaš vrijedan rad ispunjen znanjem, umijećem i ljubavlju je naš veliki oslonac, podrška i zaštita-rekao je Kojadinović. 

U čestitki je Kojadinović najavio dalju podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi. 

-Vaše Visokopreosveštenstvo, uvjeren sam da ćemo i u budućnosti sarađivati, graditi svetinje koje ćete Vi napajati našom vjerom pravoslavnom, onako kako su propovjedali naši slavni svetitelji a koji su nam svima uzor-zaključio je u čestitki Kojadinović i dodao-Hvala Vam dragi mitropolitu za svu dobrotu koju nam nesebično dajete!

V. Mitrić

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE