Ubrazani radovi na brzoj saobraćajnici od Loznice do Šapca: Asfaltiranje u punom jeku

Na brzoj saobraćajnici od Šapca do Loznice radovi napreduju ubrzano, a ovih dana započeto je asfaltiranje dela puta iz pravca Loznice. Prvi sloj asfalta već je nanesen na delu puta od Lozničkog Polja do Lipničkog Šora, gde istovremeno traju radovi na izgradnji nadvožnjaka, budućeg kružnog toka i uređenju korita kanala i rečica koje prolaze ispod brze saobraćajnice.

Na gradilištu kao u košnici, uz prolazak kamiona, raznih mašina, asfaltnih finišera i bagera, dok nekoliko valjaka radi na zbijanju asfalta. Radnici su zadovoljni vremenskim uslovima koji su im išli na ruku jer je zima blaga, omogućavajući im intenzivan rad.

Meštani sa pažnjom prate napredak radova, a neki od njih posećuju gradilište kako bi fotografisali. Svi se slažu da će nova saobraćajnica značajno rasteretiti postojeću putnu mrežu između Loznice i Šapca, približavajući ova dva grada u Mačvanskom okrugu.

Podsećamo, radovi na izgradnji auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica zvanično počeli 5. decembra 2019. u Šapcu, a sredinom oktobra prošle godine auto-put Ruma–Šabac svečano je otvoren za saobraćaj. Komercijalni ugovor za izgradnju ovih saobraćajnica potpisan je sa azerbejdžanskom kompanijom ‘Azvirt’. Ukupna dužina ove moderne saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije projekta je 467,5 miliona evra. Projektom su obuhvaćene tri deonice: auto-put Ruma-Šabac dužine oko 22 kilometra, most preko Save dužine 1,3 kilometra i brza saobraćajnica Šabac-Loznica dužine oko 55 kilometara.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE