Učenice SŠ „Sveti Sava“ održale predavanje povodom Međunarodnog dana žena

U čast Međunarodnog dana žena, učenice III-7 Srednje škole „Sveti Sava“ u Loznici, su održale inspirativno predavanje u tri odeljenja škole. Njihova prezentacija imala je za cilj da edukuje vršnjake o istorijskom razvoju borbe za ravnopravnost, kao i da istakne aktuelni položaj žena u svetu i Srbiji.

Milica Milovanović, Katarina Krstić, Jelena Radivojević i Ana Marija Stefanović su svojim angažovanjem i znanjem uspele da podstaknu razmišljanje i podignu svest o važnosti jednakih prava za sve. Ovo predavanje je bilo prilika da se istakne uloga žena u društvu kroz vekove, ali i da se osvrne na izazove sa kojima se žene suočavaju danas.

Uz njihov doprinos, Lena Dojić, Lana Ivković, Dijana Vulović i Bojana Vukosavljević, učenice II-5, su kroz svoje likovne i literarne sposobnosti dodatno obogatile obeležavanje ovog važnog praznika. Njihova umetnička dela su doprinela širem razumevanju i poštovanju uloge žena u društvu.

Podršku i inspiraciju učenicama pružile su profesorke Mirjana Gečević, Marina Popović i Ivana Dobrosavljević, koje su u holu škole upriličile postavku „Reprezentacija ženske snage“.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE