Umro Radivoje „Rade“ Jevtić

U Beogradu je juče preminuo Radivoje „Rade“ Jevtić, diplomirani pravnik i istaknuti privrednik iz lozničkog kraja, koji je čitavu svoju karijeru posvetio privredi. Bio je zamenik direktora Trgovinskog preduzeća „Drina“ tokom njene renesanse, kada je, zahvaljujući njemu, u vreme nestašice robe, posebno deterdženata i kafe, Beograd slovio kao najsnabdeveniji grad, ne samo u Srbiji već i u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji.

Takođe, neko vreme je bio na čelu „Drine prometa“, beogradskog dela Trgovinskog preduzeća „Drina“, koje je razvio do te mere da je imalo tridesetak prodavnica i mesara u prestonici, klanicu u Kumanima i veliki Poslovni centar za tekstil u Leskovcu.

Jevtić je više godina službovao kao značajan član Privredne komore Srbije, iz koje je otišao kao njen generalni sekretar. Bio je posvećen svom rodnom selu Korenitu, kod Loznice, i celom Jadru, Vukovom zavičaju, baš kao i njegova draga supruga Dragica, rodom iz Runjana, jednog od najlepših sela u Srbiji, poznate po porodici Sarić. Iza sebe je ostavio divne porodice svojih sinova Gorana i Vladana, priznatih srpskih pravnika.

„Dobio je veliko poštovanje od strane privrednika i ljudi uopšteno. Do kraja je bio verni prijatelj. Svi smo ga voleli. Ovo je zaista veliki gubitak, ne samo za porodicu, koju je voleo svim srcem, već i za sve nas“, rekao je Dobrivoje „Boban“ Stojnić, privrednik i veliki poštovalac Jevtića.

Komemoracija je zakazana za ponedeljak u 16 časova u Privrednoj komori Srbije, a sahrana će se održati u sredu u 12 časova na Novom groblju u Beogradu.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE