Vukove škole od Loznice do Trebinja od sad, i zvanično, bratske

U nastojanju da očuva i promoviše kulturno nasleđe i prosvetne vrednosti, Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Trebinja je 16. oktobra 2023. godine postala zvanično zbratimljena sa školama iz Jadra, koje nose ime velikog reformatora srpskog jezika i pisma. Ovaj značajan događaj obeležen je potpisivanjem povelje o bratimljenu, a cilj je promovisanje kulturne i prosvetne saradnje između gradova, učenika i prosvetnih radnika.

Povelju o bratimljenu u ime trebinjske škole potpisao je njen direktor, gospodin Aleksandar Vukanović, dok su škole iz Jadra bile predstavljene svojim rukovodiocima. Vladan Andrić iz škole u Loznici, Aleksandar Gajić iz Lipnice, Aleksandar Popović iz Tršića, Ivan Jovanović, pomoćnik direktora Muzičke škole, i Darko Nestorović iz Gimnazije, zajedno sa direktorom Trebinjske škole, stvorili su mostove saradnje koji će povezivati ove ustanove u narednim godinama.

Povelja o bratimljenu ne donosi samo formalnu titulu, već pre svega ima za cilj povezivanje škola iz različitih gradova i jačanje međusobne saradnje u svim oblastima i aktivnostima. Ovaj poduhvat ističe kulturne, prosvetne i metodiške mogućnosti kao primer dobre prakse u povezivanju gradova, učenika i prosvetnih radnika.

Ova inicijativa predstavlja primer kako škole mogu da budu nosioci kulturne baštine i promotori prosvetnih vrednosti, čineći obrazovanje ključnim faktorom u zajedničkom razvoju. Bratimljenje trebinjske Osnovne škole „Vuk Karadžić“ sa školama iz Jadra nosi u sebi obećanje dublje saradnje i razmene iskustava, čime će se očuvati nasleđe Vuka Karadžića i unaprediti kvalitet obrazovanja u oba grada.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE