Nova bogomolja sred planine Majevice: Svečano osvećenje crkve u Lipovicama

U prisustvu brojnih vernika, svečano osvećenje nove crkve u Lipovicama na planini Majevici održano je nedavno. Čin osvećenja izvršili su protojerej-stavrofor Neđo Zarić, paroh tobutski, i protojerej-stavrofor Zoran Ilić, paroh pribojski.

Tekst: Hram će nositi ime Sabora Arhangela Gavrila, čija se proslava obeležava svakog 26. jula, izjavio je sveštenik Zoran Ilić. Takođe, već postoji darodavac za crkveno zvono, a to je Dragan Tojić iz Lipovica.

Izgradnja ovog hrama uglavnom je finansirana dobrovoljnim prilozima vernika iz Lipovica i okolnih mesta. Mitar Tojić, predsednik Građevinskog odbora za izgradnju bogomolje, otkrio nam je da su zajedničkim naporima zajednice ova sveta građevina postala stvarnost.

Činu osvećenja krsta i zemljišta nove crkve u Lipovicama prisustvovali su i dr Rado Savić, načelnik opštine Lopare, i dr Želimir Nešković, delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Dr Savić istakao je: „Sabrali smo se danas kako bismo prisustvovali i svedočili početku izgradnje crkve u Lipovicama, za koju će opština Lopare obezbediti svu potrebnu ciglu.“

Ovo svečano osvećenje nove crkve u Lipovicama predstavlja znatan korak napred za vernike ovog kraja, koji su posvetili veliki trud i zajednički rad kako bi izgradili svoj duhovni dom usred prelepe prirode planine Majevice.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE