Zaprepašćujuća objava na Fejsbuku -plinska radnja po Hitleru!

Mnogi stanovnici Jadra i Rađevine, ali i drugi koji su to primetili, ogorčeni su, u najmanju ruku, što se na Facebook stranici pojavio naziv radnje za izradu plinskih instalacija po imenu Hitler! Plin – gas i Hitler, kako tvrdi Zoran Marković, višegodišnji član Eparhijskog upravnog odbora Eparhije šabačke, izjavljuje da je „zgrožen pred tom pojavom i da su ljudi, s razlogom, ogorčeni u ovim slobodarskim krajevima, čiji su mnogi preci izgubili živote u zloglasnim logorima fašiste i naciste Adolfa Hitlera“.

  • Objava je, srećom, brzo izbrisana, ali to mora da se osudi i da se utvrdi ko je to učinio – kaže Marković. – Utoliko pre što je sedište firme po Hitlerovom imenu navodno u Banji Koviljači, podno Gučeva, slavnoj po borbama protiv Austrougara, u čijim je redovima bio i tada mlađani podnarednik Josip Broz, i protiv armade Adolfa Hitlera, koja je samo u Dragincu pobila za nekoliko dana više od 3000 ljudi, najviše nejači, žena, muškaraca, dece pa čak i beba rođenih pre nekoliko dana.

Takvo nešto, kako tvrdi Zoran Zoka Marjanović iz Vukovog Tršića, „ne bi smelo da dozvoli niko, pa ni da se našali“.

  • Loznica i Banja Koviljača bile su prva mesta koja su oslobođena od fašista u avgustu 1941. godine, ne samo u Srbiji i Kraljevini Jugoslaviji, već i u tada porobljenoj Evropi. Da neko iz ovog kraja da radnji takvo ime, to je čista patologija – poručuje Marjanović.
  • Ovdašnji ljudi, bez obzira na godine, obrazovanje, politička uverenja i ostalo po čemu se razlikuju, saglasni su da je pojavljivanje takvog naziva neobjašnjivo.

Kako saznajemo, u APR-u ne postoji ni jedna radnja, posebno ne iz Banje Koviljače, koja je tako nazvana. Kako se to uopšte pojavilo, smatraju ovdašnji ljudi, „moralo bi što pre da se istraži“.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE