Zatvor za bivše predsednike sudova u Loznici i Šapcu: Cvetinoviću 12, Lazarevu 16 meseci!

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je kaznu zatvora od 14 meseci bivšem višegodišnjem predsedniku i sudiji Osnovnog suda u Loznici, Dragana Cvetinovuću, dok je izrekao oslobađajuću presudu za sada već bivšu sudiju Oliveru Lazarević.

Cvetinović je proglašen krivim za zloupotrebu službenog položaja. Za ovo krivično delo prvostepeno bio je oslobođen bivši višegodišnji predsednik i sudija Višeg suda u Šapcu, Gojko Lazarev. Apelacioni sud je dosudio Lazarevu kaznu od 16 meseci zatvora, ali mu je ostavio pravo na žalbu s obzirom da je prvostepeno oslobođen.

I Cvetinoviću i Lazarevu na teret je stavljeno kako su odlagani odlasci na izdržavanje kazne i pokušaj ponavljanja jednog postupka. Od samog početka suđenja, svakome ko je bio iole upućen, bilo je jasno da neće biti osuđena sudija Olivera Lazarević, što su potvrdili i Viši sud u Beogradu i Apelacioni sud u glavnom gradu.

Tokom suđenja, mnogi delovi razgovora između osuđenih, u koje su bili umešani poznati lokalni kriminalci, bili su ne samo zanimljivi, već i skandalozni. U jednom trenutku, postupajući sudija u prvom stepenu, iznoseći odluku o odlaganju zatvora, čak je izjavio: „Znam da je mala sredina, da se svi poznajete, ali gde je, bar malo, respekta!“

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE