Završena kompletan rekonstrukcija krova Manastira Soko Grad nakon tri decenije

Manastir Soko Grad, kod Ljubovije, sada može ponosno da zrači svojom obnovljenom lepotom, jer su završeni dugoočekivani radovi na rekonstrukciji krova. Nakon punih trideset godina, ovaj sveti objekat sada ima potpuno nov krov, sa ručno izrađenim šindrama koje su pažljivo birane i obrađene od strane majstora iz Berana.

Ova impresivna obnova nije bila moguća bez posvećenih majstora koji su sa ljubavlju pristupili izradi šindri. Ručno obrađene šindre su simbol kvaliteta i tradicije, a majstori su pokazali svoje umeće i stručnost tokom ovog zahtevnog projekta.

Episkop šabački Jerotej je dao blagoslov za ovu obnovu i pružio podršku tokom celog procesa. Njegovi saveti i sugestije doprineli su tome da se obnova izvede što bolje, sa posebnim osvrtom na očuvanje duhovne vrednosti ovog svetog mesta.

Manastir Soko Grad sada može sa ponosom da gleda u budućnost, sa krovom koji će trajati generacijama i nastaviti da širi duhovnu svetlost ove svetinje među vernicima i posetiocima. Ova obnova predstavlja primer posvećenosti očuvanju kulturnog nasleđa i duhovnog bogatstva, istovremeno spajajući veštinu majstora sa dubokim duhovnim značajem ovog mesta.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE