Zvornik: Gradonačelnik darovao mlade šahiste

Posetu Osnovnoj školi „Petar Kočić“ u Kozluku, gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović iskoristio je kako bi podržao mlade šahiste u novoosnovanoj šahovskoj sekciji. Dostavio im je nove šahovske table, satove i literaturu, sve što im je potrebno da unaprede svoju igru na 64 polja.

Ova donacija predstavlja skroman gest podrške prema ovoj školi i njenim učenicima koji su prepoznali važnost bavljenja sportom, istakao je gradonačelnik Bojan Ivanović.

„Iznenađen sam saznanjem da je u Osnovnoj školi ‘Petar Kočić’ u Kozluku formirana šahovska sekcija i odlučio sam da pomognem njihovom radu na ovaj način. Šah je izvrstan sport za razvijanje našeg najvažnijeg organa: mozga. Pored toga što stimuliše rast i razvoj mozga, poboljšava kreativnost, čitanje, pamćenje, te nas uči planiranju i predviđanju. Nadam se da će u budućnosti biti još šahovskih i drugih sekcija u zvorničkim područnim školama“ – naglasio je Ivanović.

Ovaj gest gradonačelnika izazvao je oduševljenje kod učenika, ali i kod direktorke škole, Slavice Milić.

„U ime učenika, nastavnika i u svoje lično ime, želim da se zahvalim gradonačelniku na opremi koju je donirao i podršci koju je pružio našoj školi. Ova donacija omogućava nam da unapredimo rad šahovske sekcije i pružimo priliku većem broju učenika da se uključe“ – istakla je Milićeva.

Šahovska sekcija u Kozluku broji 15 članova, a vodi je nastavnik matematike Željko Milićević.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE