Zvornik – studentima prava praksa „kod kuće“

Goran Marković, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, i zvornički gradonačelnik. Bojan Ivanović, potpisali su memorandum o razumevanju i saradnji. U toj visokoobrazovnoj ustanovi studira pedesetak mladića i devojaka iz zvorničkog kraja. Namera je, kako je precizirano, „uspostavljanje i razvoj saradnje Pravnog fakulteta i grada, koja će se ogledati u sprovođenju aktivnosti obrazovnog, stručnog i istraživačkog karaktera, kao i u pružanju podrške i davanju doprinosa razvoju Zvornika“.

Ključni deo saradnje odnosi se na pružanje mogućnosti studentima da prođu studentsku praksu u Gradskoj upravi i javnim preduzećima. „Protokol podrazumeva da studenti iz Zvornika koji studiraju na Pravnom fakultetu tokom studija mogu da obavljaju praktičnu nastavu u jedinici lokalne samouprave svoga grada, Zvornika, kao i javnih ustanova u našem gradu i time će pored nekog svog teorijskog znanja koje stiču, ostvariti i praktično znanje i sutra biti kvalitetnija radna snaga na tržištu rada“, rekao je Ivanović.

Zvornik je, kako je rekao dekan Marković, „vrlo važna jedinica lokalne samouprave za razvoj ovog dela Republike Srpske i uopšte ostanak mladih ljudi ovde, stoga je potpisivanje ovog sporazuma vrlo značajno“.

„Želimo i da na ovaj način pružimo ruku saradnje Gradskoj upravi i da kao Pravni fakultet pomognemo u onoj meri u kojoj grad Zvornik oceni da je to potrebno, davanjem pravnih saveta, pravne ekspertize i saradnjom u svim onim segmentima koji su od zajedničkog interesa“, istakao je Marković.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE