LOV U JADRU – PADALI SRNDAĆI

Nenad Nešo Jovanović, iskusni lovac iz Loznice, nedavno je uspešno oborio srndaća na području Lovačkog društva „Gučevo.“ Jovanović, koji je jedan od najiskusnijih lovaca u ovim krajevima, takođe obučava mlađe kolege, prenoseći im svoje znanje i veštine.

Na ovim prostorima, srne su postale česta pojava, čak i u gradskim zonama, gde često zalaze u dvorišta domaćina. Lovci, poput Jovanovića, igraju važnu ulogu u očuvanju ravnoteže i zaštiti ovih divljih životinja.

Jovanović ističe da su nabavili nekoliko najboljih jelena iz srpskih lovišta, čime doprinose očuvanju populacije ovih divljih životinja. Uz pažljivu brigu o košutama i mladunčadi, lovačko društvo „Gučevo“ pridonosi očuvanju divljih vrsta.

Radost zbog uspešnog lova Jovanović je podelio sa svojim kolegom, Milenkom Đukićem, koji takođe spada u red najvrednijih i najsavesnijih lovaca. Ovakvi lovački entuzijasti često postaju dragoceni savetnici za kolege koji se pridružuju lovu iz redova policije, ističući da „nije sve u oružju, već da lovac mora imati pozitivna osećanja.“

Ovo uspešno lovište, uz pažljivo vođenje i iskusne lovce kao što je Jovanović, pruža priliku da se očuva divlji svet i tradicija lova na ovim prostorima.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE