Loznica odgovara na poziv: Uspeh preventivnih pregleda u Zdravstvenom centru

Na jučerašnje preventivne preglede u Loznici, koji su organizovani na inicijativu Ministarstva zdravlja u 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, odazvalo se 161 sugrađanin,što predstavlja još jedan uspeh u sprovođenju preventivnih akcija.

U prethodnih sedam dana, u Zdravstvenom centru Loznica odvijali su se brojni pregledi i intervencije u različitim specijalističkim službama, uključujući hirurške, ginekološke, ortopedske, urološke, oftalmološke i pulmološke službe. Pored toga, u službama Hitne medicinske pomoći i Urgentnog prijema, kao i Porodilištu i službi za Zdravstvenu zaštitu dece i omladine, zabeleženo je značajno angažovanje medicinskog osoblja.

U službi Hitne medicinske pomoći, 501 pacijent je pregledan, a obavljeno je 66 intervencija na terenu. Dodatno, 95 pacijenata upućeno je na sekundarni nivo radi dalje dijagnostike i lečenja. U Urgentnom prijemu pregledano je 218 pacijenata, od kojih je 51 hospitalizovan. Dva pacijenta su prebačena u Beograd, dok je jedan pacijent upućen u Zdravstveni centar Valjevo.

U porodilištu Zdravstvenog centra Loznica, tokom proteklih sedam dana, rođeno je 11 beba – 8 devojčica i 3 dečaka.

Služba za zdravstvenu zaštitu dece i omladine pregledala je 2165 pacijenata i obavila 369 intervencija. Služba opšte medicine zabeležila je 4465 pregleda, uz 2482 različite medicinsko-tehničke radnje, od kojih su 384 bile intervencije u okviru kućnog lečenja.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE