Nedelja u ZC Loznica: Povećana aktivnost službi i uspešna akcija preventivnih pregleda

U protekloj sedmici, službe zdravstvenih ustanova u Loznici su zabeležile značajnu aktivnost. U Službi hitne medicinske pomoći pregledano je 587 pacijenata, sprovedeno je 63 intervencija na terenu, dok su 83 pacijenta upućena na dalju dijagnostiku i lečenje. U Službi urgentnog prijema, koja je takođe bila vrlo angažovana, pregledano je 211 pacijenata, od kojih je 43 zadržano u bolnici, dok je osam pacijenata transportovano u druge zdravstvene centre.

U istom periodu, u Porodilištu je rođeno 19 beba, od kojih je 11 dečaka i 8 devojčica. Služba za zdravstvenu zaštitu dece i omladine pregledala je 2062 pacijenta i obavila 326 intervencija. Služba opšte medicine je imala značajan broj pregleda i medicinsko-tehničkih radnji, s ukupno 5219 pregleda i 2350 različitih intervencija, od kojih je 467 obavljeno u kućnim uslovima.

Organizovana akcija preventivnih pregleda, održana 3. marta, privukla je veliku pažnju građana. Tokom osam sati, zdravstveni timovi su pregledali 232 pacijenta, obavili 163 ultrazvučna pregleda i 205 laboratorijskih analiza. Građani će, na osnovu rezultata, biti upućeni svojim izabranim lekarima za dalju procenu.

Cilj ovakvih akcija je rana dijagnostika i promocija zdravlja kao osnovnog načina brige o sopstvenom zdravlju.

Na Odeljenju hirurgije, u saradnji s Kliničkim centrom Srbije, u subotu 2. marta izvedena je složena operacija želuca pod vođstvom docenta dr Dejana Veličkovića, uz podršku tima hirurga, na čelu sa dr Lazarom Petrovićem, načelnikom hirurgije, i anesteziologa iz Zdravstvenog centra Loznica.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE