Sve se može kada se u selu slože: Meštani Grnčare i Runjana zajedno grade dečje igralište

Grnčara, selo nedaleko od Loznice, postaje primer zajedništva i inicijative dok meštani udružuju snage kako bi obezbedili bolje uslove za igru i zabavu svoje dece. Sa prvim toplim danima, pokrenuli su akciju izgradnje dečjeg igrališta, inspirisani velikim brojem mališana u selu.

„Inicijativa je proizašla iz potrebe da naša deca, kojih samo u jednom sokaku ima oko 60, imaju bezbedno i zabavno mesto za igru“, ističe Sonja Maksimović, vođa projekta.

Svesni da je zajednički rad ključ uspeha, meštani Grnačare i Runjana su mobilisali resurse i angažovali lokalnu zajednicu u realizaciji projekta. Podrška gradskih javnih preduzeća dodatno je osnažila ovu inicijativu, pružajući materijalnu podršku i logističku pomoć.

„Ovo je lep primer kako zajedno možemo da ostvarimo ciljeve. Gradonačelnik Vidoje Petrović je prepoznao važnost ove akcije i pružili smo podršku u materijalnom i organizacionom smislu“, izjavio je Milan Nedeljković, član Gradskog veća Loznice, koji je obišao radove.

Izgradnja igrališta je u punom jeku, a očekuje se da će biti završeno za kratko vreme, pružajući mališanima bezbedno i veselo mesto za igru i druženje.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE