Podlegao povredama beogradski policajac rodom iz Selanca nadomak Ljubovije – digao ruku na sebe

Na seoskom groblju u Selancu kod Ljubovije danas će biti sahranjen Cvetin Đurđević (49), policajac iz Beograda, koji je u nedelju pucao sebi u glavu iz službenog pištolja. Teško povređen, hitno je prebačen u bolnicu. Reanimacijom i na druge načine, lekari su mu se svim srcem borili za život. Nije bilo pomoći, i u ponedeljak je izdahnuo u bolnici. Cvetin je bio oženjen, otac troje dece. Slovio je za divnog čoveka i policajca koji je dobar deo karijere proveo na najtežim zadacima, poput onih na Kosmetu. Od početka rada bio je čuvar reda i mira u glavnom gradu.

Bio je omiljen u zavičaju selu na čijem je prostoru od Mačkovog kamena do Drine vojevana čuvena bitka u Prvom svetskom ratu. Radovao se izgradnji Spomen crkve za junake sa Mačkovog kamena i Drine. Iza sebe je ostavio dva brata, oca i majku, i mnoge srodnike, komšije i prijatelje koji ga oplakuju.

„Bio je kao pripadnik naših snaga na Kosmetu dostojan potomak Mačkovog kamena i Drine“, kažu komšije u lepom i pitomom selu koje spaja Rađevinu, Azbukovicu i Podrinje. Zašto je digao ruku na sebe u zavičaju niko ne zna… V. Mitrić.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE