Računi za električnu energiju pristižu na kućne adrese, rok za plaćanje produžen do 30. decembra

Elektroprivreda Srbije (EPS) je, suočavajući se sa izazovima intenzivnog hakerskog napada, uspela da dostavi 1,74 miliona novembarskih računa za električnu energiju Pošti Srbije. Računi su upućeni na kućne adrese građana, a rok za plaćanje je produžen do 30. decembra. EPS je, u cilju zaštite sistema i bezbednosti podataka, preduzeo niz mera, što je rezultiralo privremenim van funkcije stavljanjem šaltera i portala „Uvid u račun“.

Iako su neka domaćinstva još uvek bez novembarskih računa, EPS je omogućio da se i oni, koji redovno plaćaju svoje obaveze, ne osete posledice napada. Domaćinstva koja uplate isti iznos kao za oktobar do kraja meseca, ostvariće uobičajeni popust od 5% predviđen za redovno plaćanje.

Bez obzira na izazove, EPS nastoji da održi standardnu uslugu prema svojim korisnicima. Tako su uvedene privremene mere poput nemogućnosti podnošenja prigovora i reklamacija preko uobičajenih kanala. Ipak, EPS obećava da će svi prigovori koji budu primljeni nakon ponovnog uspostavljanja sistema biti obrađeni kao blagovremeni.

Važno je istaći da su računi za novembar viši u odnosu na prethodne mesece, što je rezultat povećanja cene električne energije za 9,8%. Očekuje se da će prosečan račun biti uvećan za oko 8%. Kako bi olakšali ovaj teret, EPS nudi dodatne popuste za racionalnu potrošnju, koji se kreću od 20% do 40% za domaćinstva koja potroše manje struje u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE