Šabačka bolnica za vikend: Šest beba i dosta posla

U šabačkoj bolnici, tokom vikenda, zabeležen je veliki broj pacijenata koji su potražili medicinsku pomoć. Portparolka bolnice, Tatjana Cvejić, saopštila je da je u Urgentnom prijemu pregledano čak 421 pacijent. Hirurški prijem je zbrinuo 220 osoba, dok je internistički prijem bio angažovan oko 201 pacijenta. Zanimljivo je da je 46 osoba zadržano na bolničkom lečenju, što ukazuje na ozbiljnost stanja.

Nesreće u saobraćaju i tuče često su uzrok povreda koje zahtevaju hitnu medicinsku pomoć. Tokom ovog vikenda, četiri osobe su povređene u saobraćajnim nesrećama, od kojih su dve zadobile teže povrede. Takođe, tuče su rezultirale povredama devetoro ljudi, od kojih je jedna osoba teže povredjena. Hitna medicinska pomoć i brza reakcija osoblja šabačke bolnice bili su od suštinskog značaja u ovim slučajevima.

Osim povreda, šabačka bolnica bila je svedok i radosti novog života. U porodilištu grada na Savi, za vikend, rodilo se čak šest beba, od kojih je šest dečaka i dve devojčice. Prošlog vikenda, porodilište je dočekalo dve devojčice i četiri dečaka, što ukazuje na kontinuiran priliv malih stanovnika u Šabac.

Kao što se vidi, vikend je donio izazove i radosti u šabačkoj bolnici, a osoblje je brzo i efikasno reagovalo na sve situacije. Hitna medicinska pomoć i porodilište su bili na visini zadatka, obezbeđujući kvalitetnu zdravstvenu negu pacijentima i dobrodošlicu novim članovima zajednice.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE