Unapređenje sportske infrastrukture: Lešnička fiskulturna sala otvorena za sportiste

Fiskulturna sala u Lešnici, koja je deo Osnovne škole „Petar Tasić,“ postala je centar sporta u donjem Jadru. Ova moderna sportska sala, otvorena u jesen 2008. godine, pružila je brojne mogućnosti za razvoj sporta i fizičkog obrazovanja u regionu. Ovaj napredak nije bio moguć bez kontinuirane podrške grada Loznice, koji je prepoznao važnost ulaganja u obrazovnu i sportsku infrastrukturu.

Najnovija serija investicija, koja je nedavno završena uz podršku grada, obuhvatila je obnovu molerskih radova duž cele fiskulturne sale, postavljanje zaštitnih mreža na zidovima i instalaciju novih koševa. Ovi radovi na kapitalnom održavanju objekata omogućili su unapređenje prostora koji koristi oko 450 učenika matične škole, kao i stotinu đaka iz izdvojenih odeljenja. Grad Loznica je uložio oko dva miliona dinara u ove projekte, što jasno pokazuje njihovu predanost razvoju obrazovanja i sporta u zajednici.

Direktor Osnovne škole „Petar Tasić,“ Dragan Đokić, izrazio je zadovoljstvo zbog završenih radova i istakao značaj ovih investicija za sve učenike. „Ovi radovi su od suštinskog značaja za našu školu i lokalnu zajednicu. Fiskulturna sala je središnje mesto gde se deca bave sportom i fizičkom aktivnošću, a poboljšanja u infrastrukturi omogućavaju im da se razvijaju u sigurnom i podsticajnom okruženju.“

Pomoćnik gradonačelnika Loznice, Ljubinko Đokić, podsetio je na značaj ove fiskulturne sale za ceo region. „Loznica se ponosi svojom sportskom infrastrukturom, a fiskulturna sala u Lešnici igra ključnu ulogu u razvoju sporta i fizičkog obrazovanja. Ova investicija je deo šire strategije grada da podrži razvoj mladih i njihov zdrav način života.“

Grad Loznica nastavlja sa ulaganjem u obrazovnu i sportsku infrastrukturu, čime se obezbeđuje da mladi imaju pristup modernim i sigurnim objektima za sport i fizičko obrazovanje. Trenutno se grade još dve fiskulturne sale, jedna u Jadranskoj Lešnici i druga u Gimnaziji „Vuk Karadžić,“ čime se unapređuje kvalitet nastave fizičke kulture u čitavom lozničkom regionu.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE