Učitelj iz Lešnice dobio snažnu podršku od roditelja

U vremenu kada su nagrade i priznanja česta pojava, profesor fizike iz Osnovne škole „Petar Tasić“ u Lešnici, kod Loznice, doživeo je posebnu čast. Dobio je zahvalnicu od svih roditelja učenika koje je četiri godine predavao i bio njihov razredni starešina. Ovaj gest duboko je dodirnuo i profesora i roditelje, što je rezultiralo iskrenim izrazima zahvalnosti.

„Zahvaljujemo Vam se što ste uvek bili dostupni za naše roditeljske brige, na toleranciji prema dečjim nestašlucima, na strpljenju s našim ‘lenjom bubom’, i na svakom dobronamernom savetu. Trebalo je biti dovoljno mudar da usmerite našu decu u pravom smeru,“ navodi se u zahvalnici koju su potpisali roditelji učenika VIII-1 razreda škole u Jadru.

Ova neobična zahvalnica brzo se proširila Loznicom i okolinom, postavši svojevrsni hit među ljudima u ovom kraju.

Profesor Zoran Mitrić, čiji je trud naišao na takvu zahvalnost, izrazio je svoje zadovoljstvo: „Izgleda da danas rad u školi ne treba dodatno objašnjavati. Kada, nakon četiri godine, dobijete ovakvu iskrenu i toplo napisanu zahvalnicu, to vam potvrđuje da ste ispunili svoju obrazovno-vaspitnu misiju. Radim ovaj posao jer želim da svim đacima, ne samo onima koje sam predavao, pružim najbolje moguće obrazovanje, baš kao što želim za svoju decu. Ljudi su to prepoznali, i za to im beskrajno zahvaljujem.“

Ova priča služi kao podsetnik na to kako odanost i posvećenost nastavnika mogu ostaviti dubok utisak na đake i njihove roditelje, i doprineti kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju mladih generacija.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE