USPEH FABRIKE ČOKOLADE „NELLY“: PROŠIRENJE NA NOVA TRŽIŠTA I SARADNJA SA NEMCIMA

U okviru svoje posete Loznici, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Tomislav Momirović, zajedno sa prvim čovekom Loznice, Vidojem Petrovićem, obišao je fabriku konditorskih proizvoda „Nelly“.

Tokom obilaska, vlasnik fabrike, Mitar Obradović, predstavio je ministru Momiroviću i gradonačelniku Petroviću impresivan put razvoja svoje kompanije tokom poslednjih 30 godina.

Počevši sa samo jednim radnikom i nekoliko proizvoda, danas „Neli“ ima 300 zaposlenih, mašine vredne deset miliona evra i proizvodi koji se izvoze u više od petnaest zemalja, kao i najnovije linije za proizvodnju, koje su ključni deo modernizacije procesa proizvodnje u kompaniji i kvaliteta proizvoda.

Obradović je najavio dalji razvoj i širenje kompanije. „Nastavićemo da se razvijamo, zapošljavamo nove radnike, i u budućnosti ćemo raditi za nemačko tržište, pored Rusije, Slovačke, Grčke, zemalja bivše Jugoslavije, Libije, Estonije“, istakao je vlasnik. Posebno se raduje budućoj saradnji sa nemačkim partnerima, izražavajući želju da ih nauče kako da unaprede svoje poslovanje.

Vidoje Petrović, predsednik Privremenog organa u Gradskoj upravi, izrazio je zadovoljstvo postignućima lozničke kompanije.

Petrović je dodao da je ključnu ulogu u unapređenju poslovnog okruženja i stvaranju uslova za bolji život lokalnog stanovništva odigrala država. Istakao je da podrška države, predsednika, Vlade i resornih ministarstava igra ključnu ulogu. „Bez te podrške, još bismo tapkali u mestu“, naglasio je Petrović.

Ministar Momirović izrazio je zadovoljstvo napretkom koji je „Neli“ postigao, naglašavajući važnost ovakvih investicija za ekonomski razvoj Srbije. „Ova fabrika je primer uspešne domaće proizvodnje koja može konkurisati na međunarodnom tržištu. Vlada Srbije nastaviće da podržava razvoj domaćih preduzeća“, rekao je ministar.

Slični članci

KOMENTARI

REKLAMAspot_img

Pratite nas

REKLAMAspot_img

NAJNOVIJE